Aperol

Aperol a Prosecco. Dvě dobroty, které neodmyslitelně patří k Itálii. Dvě dobroty, které dokáží přivolat léto a prosluněnou náladu.

Aperol je ovocný likér vyráběny převážně z výtažků z pomerančů, má lehce nahořklou chuť a charakteristickou oranžovo-červenou barvu. Pro samostatné pití se doporučuje vychlazená teplota – Aperol má jen 11 % alkoholu, dobře tak chutná samostatně i se sodou. A nebo právě v kombinaci se šumivým vínem.

Vznik samotného likéru se datuje do roku 1919, v 50. letech 20. století pak poznal světlo světa míchaný nápoj Aperol Spritz. A ten se téměř přes noc stal hitem letních večírků. Provází ho totiž skvělá sladko-hořká chuť, parádní barva i jednoduchá příprava. 

Stačí si pamatovat jednoduchý poměr: 3 díly Prosecca, 2 díly Aperolu, 1 díl sody. Výsledek se doplní ledem, ozdobí plátkem pomeranče a voilá, osvěžující drink je na světě.

Doporučuje 11 Italů z 10.